1 Haziran 2014 Pazar

Ter Kokusu


Turuncu Kasa


TER KOKUSU :



Terlemek için sıcaklık gerekmez, fazla hareket ettiğinizde, stres, utanma, sıkılma, heyecan gibi duygu durum değişiklikleri yaşadığınızda, acı ve çok baharatlı yiyecekler tükettiğinizde de terlersiniz.

Terlemek vücut için sağlıklı ve gereklidir, ısıyı dengelemek için vücuda yardım eden bir aktivitedir, acıkmak, üşümek kadar doğaldır.

Ter bezleri en yoğun olarak koltuk altlarında, ayak tabanında ve avuç içlerinde bulunur ve bu bölgeler daha yoğun ve çabuk ter salgılar.

Özellikle insanların yoğun olarak bulunduğu ve kaçma imkanımız olmayan toplu taşıma araçlarında ter kokusu kaçınılmaz ve bayıltıcı olabilmektedir.

Aslında ter, kokusu olmayan berrak bir sıvıdır yani son derece masumdur.
Ter kokusuna neden olan şey, kapalı, nemli, karanlık ortamlarda hızla üreyen bakterilerdir. Bu bakteriler çoğalarak istenmeyen kokuların oluşmasına neden olmaktadır.


Özellikle yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde artan sıcakla birlikte etrafta kokarca gibi dolaşan pek çok insan bulunacaktır, oysa ter kokusundan korunmak hiç de zor değildir.
Her gün düzenli olarak banyo yaparak işe başlayabilirsiniz.

Kokudan korunmak için bakterileri güzelce yıkayarak uzaklaştırın, cildi kurulayın ve antiperspirant özellikli bir deodorant, stick ya da rollon kullanarak güne başlayın ve terlediğinizde bu uygulamayı tekrarlayın.
Bazı kişiler diğerlerine göre daha fazla terlerler bu durumda kurutucu özellikli pek çok ürünü piyasada bulabilirsiniz.

Siz her gün düzenli olarak yıkanıyorsunuz ama hala ter kokuyorsunuz, belki de bunda biraz da giysilerinizin de suçu olabilir. Daha önce terlemiş olduğunuz kirli kıyafeti bir daha giydiğinizde kuruyken algılamadığınız ter kokusu, ufak bir terlemeyle bile tekrar daha ağır bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Bir de naylon içerikli giysiler hiç kokmayan insanlarda bile ağır bir ter kokusuna neden olabilmektedir.
Antiperspirant ürünler pudralı yapılarıyla teri emerek kuruluk etkisi sağlamaya yardım ederler.
Ayrıca roll on ve stick gibi ürünleri de temiz ve kuru koltuk altınıza doğrudan kullanarak ter kokusuna karşı etkili bir koruma sağlamaya yardım edebilirsiniz.

Piyasada bulunan ve Turuncu Kasa'da çok uygun fiyata satılan bir diğer ürün de doğal minerallerden oluşan, kendi kokusu olmayan ama ter kokusunu ve ayak kokusunu engellemeye yardımcı olan, son derece doğal bir ürün Jolie Fresh 'de yaz -  kış kötü kokuları sizden uzak tutmaya yardım edecektir.


En başta düzenli olarak alacağınız duşlar, giyeceğiniz temiz kıyafetler ve temiz cildinize kullanacağını ter kokusunu engelleyici kokusuz veya parfümlü ürünler ile bu yazı güzel kokarak daha keyifli geçirin.
Terlemek son derece sağlıklıdır ve vücudun ihtiyacıdır ancak kokmak çok kötüdür, etrafınızı rahatsız eder, toplumda dışlanırsınız


Hatta kırılmayın diye bazen en yakınlarınız, arkadaşlarınız bile sizi uyarmaktan çekinirler, kimse sizi uyarmadan önleminizi alın ve ferah kokun.  

0 yorum:

Yorum Gönder