4 Haziran 2014 Çarşamba

Bebeklerde Konak


Turuncu Kasa


Bebeklerde Konak


Bebeklerde Konak

Bebeklerin cildi bizlerin cildine göre daha ince yapıda, hassas, korunmasız ve narindir. Cilt bakımları ve temizliği yapılırken onlar için özel üretilen ve zarar vermeyen ürünler kullanılmalıdır.



Bebeklerin cildinin hassas olması, ciltte yağ üretiminin dengesiz olmasından kaynaklanır. Bazı bebeklerde doku bölgelerinde keratintabaklarının ince olması sebebiyle "konak" adı verilen pulcuklar görülür.
Konak, kabuklanmış ve kahverengi deri parçalarıdır. 



Keratin tabakası henüz gelişmediği için yeni doğan bebeklerde daha fazla görülür. Ayrıca doğumda anneden bebeğe geçen enzimler ve bebeğin saç derisinde fazla çalışan yağ bezleri de konak oluşumuna sebeptir. Konak, saç derisinin kuruyup pul pul dökülmesidir. Çoğunlukla saç derisinde görülmekle birlikte burun, kaş, kulak ve yanak kısımlarında da görülebilir. Konak kaşıntı ve saç kaybına sebep olmaz sadece deride kötü görüntü ve koku oluşturur. 

Saç derisindeki pullanma ve kızarıklığın artması, cildin enfeksiyonlara açık hale gelmesine sebep olur. Sıcaklık ve nemin artması ile bazı mantarlar da konak oluşumuna neden olur. Yetişkinlerde görülen kepeğe benzeyen konak oluşumuna genetik yapı ve alerji de sebep olmaktadır.



Konak ilk başlarda zararsızdır ancak önlem alınmadığında tabaka kalınlaşarak kızarır ve enfeksiyonlara açık hale gelir.

Mustela, anne ve bebek bakımı için farklı çözümler sunan ürünler geliştirmektedir. Mustela Konak Önleyici Şampuan, bebeğin saç derisini konaklardan arındırmaya ve yeni oluşumların önlenmesine yardımcı olur. Detaylı bilgi için tıklayınız.



Uçları yuvarlatılmış, sık dişli Chicco Konak Tarağı ise saç derisine zarar vermeden konakları temizlemeye yardımcı olur.



0 yorum:

Yorum Gönder