10 Ocak 2015 Cumartesi

2015 Saç Modelleri


Turuncu Kasa


2015 Saç Modelleri :


Her geçen yıl farklı saç modelleri moda olmakta, yeni saç stilleri keşfedilmektedir. Aslında belki yıllar önce var olan bir saç modeli günümüzde biraz daha geliştirilerek tekrar kullanılabilmektedir.
Doğru olan bir şey varsa güzelliğin ayrıntılarda gizli olduğudur. Ufak ayrıntılar daha güzel ve çarpıcı görünmenizi sağlayabilir. Farklı bir şekilde kesilecek kahkül modeli ile daha hoş görünebilir ya da yüzünüzün kusurlarını gizleyebilirsiniz.

Örneğin alnı geniş olan kişiler için kahkül kesimi önemlidir, ancak kahkül deyip geçmeyin onun da pek çok farklı modeli vardır ve yanlış kesim alın bölgesinin daha da ortaya çıkmasına neden olabilir.    
                                            
Saçın uzunluğu da kahkül modeliniz de önemlidir. Saçlarınız kısa ise genellikle alnın hafifçe kapalı olduğu, alından yana doğru ayıracağınız saç modelleri tercih edilmelidir. Uzun saçlarda da alın çok geniş değilse kulak memesi hizasından başlayarak kısalan yan kahkül modelleri tercih edilebilir. Omuz hizasında ve düz saçlar da ise küt, düz kahküller hoş duracaktır.


Küt olarak değil de aşağıya doğru incelen kahkül kesimi genellikle yüzü geniş kişiler için daha uygundur. Her saç modeline farklı kesimler uygulanmış kahküller kullanılabilir.

2015 saç modasında bu kış bakır ve kahve tonları çok moda, saçlarınızın şekli nasıl olsa da bu renkler uyum sağlar. Üstelik bakır ve kahve tonları hemen hemen her cilt renginde iyi duracaktır, önemli olan rengin doğru tonunu seçebilmektir.


Bu kış da yine Ombre denilen uygulama moda. Saçların geçiş renklerini yakalayabilmek çok önemli, saçın dip kısımlarında bulunan renk eğer çok koyu ise renk geçişi doğal durmalı ve uçlar uygun bir renk tonu ile diplere uyum sağlamalıdır. 

Çok koyu bir saç, uçlarında çok açık renk tonlarıyla kullanılmamalıdır. Her saç renginde bu uygulama yapılabilir. Koyu ve açık kahveler, koyu kumral ve açık kumrallar ya da kızıllar da uygun tonlarla renk geçişleri yapabilirler. Ancak yaz aylarında da bu moda devam edecek mi göreceğiz.



Doğal dalgalar da hem uzun hem de orta boy kısalıktaki saçlarda hoş duracaktır. Kuaförden çıkıldığı belli olan, yapay düz fönler tercih edilmemelidir. Örgü modelleri de hem topuzlarda hem de tek olarak kullanılabilir. Örgünün her şekli de bu kışın moda saç modelleri arasında. Dağınık atkuyruğu da kullanılabilir. Aslında doğal görünümlü her saç modeli kullanılabilir. Atkuyruğunuzu yaptıktan sonra saçın ortasına, görülmeyecek şekilde tutturabileceğiniz küçük bir kelebek toka atkuyruğunun daha dolgun ve doğal görünmesini sağlayabilir.



Yüz şeklinize göre çene ya da çene altı hizasında kesilen küt saç modelleri de 2015 kışının moda saç modellerindendir. Bu saçlara da yüze göre kahkül uygulanabilir.


Eğer yüzünüz, oval ve alın bölgesi çok geniş değilse saçın önü de küt olmalı ya da arkalara göre biraz daha uzun bırakılmalıdır, bu şekilde yüz yapınızın güzelliği daha fazla ortaya çıkar.

En güzel saç, yüzünüze yakışan modeli seçebilmektir.

0 yorum:

Yorum Gönder