22 Haziran 2014 Pazar

Saça İyi Gelen Besinler


Saça İyi Gelen Besinler



Saça İyi Gelen Besinler

Vücudumuzun, cildimizin, saçlarımızın ve sağlığımızın bazı ihtiyaçları bulunur. Bunların başında "dengeli beslenmek" gelir.


Besinler aracılığı ile vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri alırız. Beslenme ile birlikte sağlığımız için günde en az 8 bardak su içmeliyiz.



Stres, mevsimsel geçişler, hormonal değişiklik, bazı ilaçlar ve dengesiz beslenme saçlarımızı yıpratan faktörlerdir. Dengeli beslenme ile saçların dökülmesini ve yıpranmasını önleyebiliriz. Saçlarımız için faydalı besinlere göz atacak olursak;

Balık: A-B-D-K vitaminleri, kalsiyum, fosfor ve Omega 3 yağları içerir.

Ceviz: E vitamini, Omega 3 ve 6 yağlarını; Badem: çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitaminini içerir. Saçların gürleşmesinde yardımcı olurlar.

Tahıl: Çinko, demir ve B vitamini içeriği ile saçlara parlaklık kazandırmaya yardımcı olur.

Kuru Fasulye: Protein, demir, biotin ve çinko içeriği ile sağlıklı saç uzamasına yardım eder.

Yumurta: Protein, biotin ve B-12 vitamini içerir. Saç dökülmesini önlemeye yardımcıdır.

Zeytinyağı: E vitamini bakımından zengindir. Saçları nemlendirmeye, yumuşatmaya, besleyerek kırılmaları azaltmaya yardım eder.

Ispanak: B9 vitamini içeriği ile parlak ve sağlıklı saçlar sunar.



Vitamin & Mineraller:

A vitamini: Elma, kayısı, havuç, tatlı patateste bulunur. Sağlıklı saçlar için yardımcı olur.

Antioksidanlar: Siyah çikolata, çilek, böğürtlen gibi besinlerde bulunur. Hücre yenilenmesine yardım eder böylece saçları güçlendirmeye yardımcı olur.

B6, B12 vitaminleri: Tam tahıllı ekmek, yulaf, az yağlı süt-peynir, yumurta, somon balığı ve kabuklu yemişlerde bulunan bu vitaminler yeni saç oluşumunu destekler.



C vitamini: Kivi, mango, ahududu, portakal, çilek, kırmızı biber gibi meyve ve sebzelerde bulunan bu vitamin hücre yenilemesine yardım eder.

Demir: Kırmızı et, kabuklu deniz hayvanları, yeşil yapraklı sebzelerde bolca bulunur, saçların uzamasında görev alır.

Çinko: Kırmızı et, nohut, yoğurt, kabak çekirdeği gibi besinlerde bulunup, doğal yağları sayesinde saçlara parlaklık kazandırır.

Protein: Saçın ana yapısında bolca bulunur.

0 yorum:

Yorum Gönder