4 Haziran 2014 Çarşamba

Cilt Temizliği


Turuncu Kasa


Cilt Temizliği :


Cilt Temizliği :


Cildiniz sadece yüzünüzden ibaret değildir, cilt,  tüm vücudumuzu kaplayan kocaman bir organdır.
Tüm canlılar gibi temizlenmeye, beslenmeye, suya, onarılmaya ve korunmaya ihtiyaç duyar.
Canlıların canlanması için su ne kadar önemliyse cildin suyu da nemdir. Nemlenen cilt canlanarak hayat bulur,  dış etkenlere karşı güçlenir.

Cildin temizlenmesi de nefes alması, oksijene kavuşması için gereklidir.
Temizleme işlemlerinin son derece dikkatli bir şekilde ve cilt yapısını tanıyarak, uygun ürünlerle ve düzenli olarak yapılması, sağlıklı ve düzgün görünümlü bir cilde kavuşabilmeniz için önemlidir.


Cildimiz güneş, sigara ve alkol tüketimi, kirli çevre şartları, hormonal değişimler, düzensiz beslenme, yanlış kullanılan kozmetikler, ihmal edilen bakımlar gibi sebeplerle daha hassas ve bakıma muhtaç hale gelmektedir. Bakım çok önemlidir, bakımın en önemli parçası ise temizliktir. Temiz bir cilt nefes alır, parlar, sağlıklı ve genç görünür.

Herkesin cilt yapısı farklı özelliktedir ; Cildiniz kuru, çok kuru, hassas, yağlı, normal, karma, akneli, sivilceli ya da irritasyona eğilimli, çok hassas, alerjik gibi farklı yapıya sahip olabilir.
Eğer kullanacağınız ürün yağlı ciltlere özel ise ve siz kuru cilde özel ürünler kullanıyorsanız cildinize zarar verirsiniz özellikle de temizleme ürünleri cildin tahriş olmasına, hasarlanmasına ve hiçbir fayda sağlayamamanıza neden olurlar.



Alerjiye eğilimli ve çok kuru ciltlerin temizliği zordur, özellikle yanlış ürünlerle yapılan temizlik sonucunda cilt, koruyucu tabakasını kaybeder, kuruluk artar, bunun sonucunda kaşıntılar ve cilt yüzeyinde pullanma, kırmızı kabarcıklar görülür. Önlem alınmazsa bu kaşıntılar, yaralara ve iltihaplı deriye dönüşebilir. Bu tip ciltler için temizleyici ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.

Temizleme ürünlerinin pek çoğu cildinizi temizlerken kurutabilirler, oysa cildin canlılığını ve sağlıklı yapısını koruyabilmesi için, lipit bariyerleri dediğimiz doğal yağlarını ve nemini kaybetmemesi gerekmektedir.
Ciltlerin makyajdan, kir ve sebum fazlasından temizlenmesi mutlaka doğru ürünlerle yapılarak ciltteki sorunlar rahatlatılarak, giderilmelidir. Cilt mutlaka etken maddelerle korunurken temizlenmelidir ki zarar görmesin, rahatça nefes alabilsin.

Cildinizin nefes alarak canlanması çok önemlidir, cilt gün boyu çevresel kirliliklere, makyaja, sigara dumanına, bakterilere, mikroplara maruz kalarak bunlarla savaşır, bu sebeple gündüz temizleyerek canlanmasını sağlamalı ve güne bu şekilde başlamalısınız, akşamları da bütün bir gün çeşitli kirliliklere, yağlanmaya uğrayan cilt, temizlenerek yatıştırılmalı ve gece için hazırlanmalıdır.

Özellikle temizlenmemiş bir makyajla uyuduğunuzda cildiniz nefes alamaz, gece boyunca arınmak için kendini zorlar, gözenekleri tıkanır ve yorulan cilt çok daha hızlı bir şekilde yaşlanmaya ve hasarlanma etkileri göstermeye başlar.

Haftada bir ya da iki defa uygulayacağınız peeling ürünleri ile de ölü hücrelerin ciltten atılmasını sağlayarak canlı ve düzgün görünümlü bir cilde kavuşabilirsiniz. Ayrıca exfoliating işlemleri de ciltte soyma etkisi göstermeye yardım ederek peeling gibi cildi ölü hücrelerden, pürüzlerden arındırırlar, ancak peelingten daha etkili uygulamalardır.



**Temizleme ürünlerinin kurutucu etkili olmamasına

**Cildinizin yapısına uygun olmasına

**Temizleme işlemlerinden sonra cildinize, yine ihtiyacınıza uygun olan bir ürünle bakım, onarım veya koruma sağlamaya

**Ayrıca, sadece yüzünüze değil tüm vücudunuza bu işlemleri uygulamaya özen göstererek güzel bir cilde sahip olabilirsiniz.

Tüm vücudunuzun neme ihtiyacı vardır, cilt ihmale gelmez.

0 yorum:

Yorum Gönder