25 Ağustos 2014 Pazartesi

Çiçeklerin Anlamları



ÇİÇEKLERİN ANLAMLARI


Hayatımızı güzelleştiren, renk katan eşsiz doğa güzellikleridir; çiçekler. Kimisi rengiyle, kimisi şekliyle, kimisi de mis gibi kokusuyla gönlümüzü fetheder.

Çoğumuz, çiçekleri evimizde yetiştiririz. Bizi anladıklarını düşünerek, özenle bakarız.  Her çiçeğin, bakımı farklıdır. Kimisi Güneş ışığını sever, kimisi gölgede büyür. Bu anlamıyla adeta, kendi yaşam biçimlerini yaratıyor gibidirler.

Sevdiklerimizin özel günlerinde veya yeni işe giren bir arkadaşımıza çiçek gönderdiğimizde,  onların kendisini özel hissetmelerini sağlarız. Aynı şekilde, bize de birisi çiçek gönderdiğinde, çok mutlu olur ve kendimizi çok özel hissederiz.

Birçok sebepten dolayı, çiçeklerin bizim hayatımızdaki yeri çok önemlidir. Bunun yanı sıra, çiçeklerinde kendi dünyaları ve kendi dilleri vardır. Ve belki de bize anlatmak istedikleri…

Her çiçeğin kendine ait özellikleri vardır. Mesela beyaz gülün, masumiyeti ifade ettiği bilinir. Bizler beyaz rengi, her zaman saflığın simgesi olarak düşünmüşüzdür. İşte bu yüzden de beyaz gül, bizim için saflığın, masumiyetin, temizliğin temsilcisi olmuştur.


Kırmızı rengi zihnimizde, hep aşka ve tutkuya çağrışım yapar. Bu yüzden de kırmızı gül, aşkın simgesi olmuştur. Çoğu romantik aşık, sevgilisine kırmızı gül vererek, duygularını ifade etmeye çalışmıştır.


Pembe gül, arkadaşlığa, samimiyete ve dostluğa işaret eder. Genellikle, mutluluk ve neşenin simgesidir.
Beyaz karanfil, masumluğa; pembe karanfil, içtenliğe ve kırmızı karanfil, sevginin dostça yaşanmasına işaret eder. Sarı karanfil, hüznün ve ayrılığın simgesi haline gelmiştir.


Sevdiğimiz insana bizim için ne kadar değerli ve özel olduğunu anlatmanın en güzel yolu, orkide çiçeğini armağan etmekten geçer.  Kokusuyla da beğenilen orkide zarafetin simgesidir.

Menekşe ise alçakgönüllülüğün ve sadeliğin yansıması gibidir. İçtenlik ve sadakati, genellikle menekşe çiçeği ile ifade etmeye çalışırız.


Sevginin ve aşkın çeşitli anlamlarını, lale ifade eder. Renklerine göre, kırmızı lale aşkın, pembe lale anlayışın, alacalı lale ise kişisel anlamları içinde taşır.


Nergis çiçeği, seçkinliğin, asaletin ve saygının temsilcisidir. Üst statüden birisine hediye sunmanın en güzel aracıdır.


Papatyalar, umudun, temizliğin ve saf bir kalbin temsilcisidir. Ve sevdiklerimize sunacağımız, en güzel çiçeklerden biridir.


Daha burada sayamadığımız birçok çiçeğin, kendine özel anlamı vardır. Hangi anlamı taşırsa taşısın, çiçekler bizim için çok değerlidir.


0 yorum:

Yorum Gönder