1 Haziran 2014 Pazar

Sağlıklı Saçlar




Yaz Mevsiminde Saç Bakımı :



Yaz yaklaştıkça çoğumuzu tatil heyecanı sarmaya başladı.
Havaların ısınmasıyla, tatilde olsak da olmasak da saçlarımızı tatile kurban vermeyelim.
Güneş cilde olduğu kadar saçlar için de son derece yıpratıcı etkiye sahiptir.

Özellikle güneşın ışınları, tuzlu su, klor ve kumla birleştiğinde saçlar için oldukça zararlı olmaktadır.
Güneş son derece yakıcı formu ile fön makinesinden bile çok daha yakıcı etkiye sahiptir ve saçların kurumasına, matlaşmasına ve dökülmesine neden olabilmektedir.



Denizde ya da havuzda bone kullanarak, güneş altında şapka takarak ve bu aktivitelerden hemen sonra normal suyla durulanmak saçlardaki zararı biraz olsun hafifletecektir.
Özellikle yaz aylarında keratin ve protein içeren ürünler kullanarak saçları yıkamalı ve en az haftada bir defa saçlara yoğun bakım uygulamalısınız.

Yaz aylarında alınan sık duşlar da saçlar için oldukça zararlıdır, bu sebeple saçlarınızı gün aşırı yıkamaya özen gösteriniz. Ayrıca şampuanı çok fazla kullanmak da saçlara zararlıdır yeteri kadar şampuanı hafifçe sulandırdıktan sonra saça uygulamak daha etkili olacaktır.

Her banyodan sonra uygulayacağınız bakım yağları kurulukları önlemede yardım edecektir.
Saçlarınızda kırıklar varsa geç olmadan bu kırıklardan kurtulun, yoksa bu kırıklar saç tellerinin uçlarından yukarılara kadar ilerleyerek saç tellerinin ölmesine çok yıpranmasına yol açabilir.
Özellikle daha çabuk kuruyan saç uçlarına daha özenli bir bakım şarttır.



Güneşlenmek istiyor ancak saç uçlarınızın yıpranmasını istemiyorsanız güneşlenmeden önce saç uçlarınıza bakım yağı, ya da serum uygulayabilirsiniz.
Eğer bu ürünlere sahip değilseniz, biraz zeytinyağını saçların üst ve uçlarına sürerek saçlarınızı deniz ve güneşin zararlarından korumaya yardım edebilirsiniz.

Daha etkili çözüm içinse benmari usulü su koyduğunuz bir tencere içinde ılıttığınız bir kase zeytinyağını saç diplerine ve saç uçlarına masaj yaparak yediriniz ve daha sonra sıcak bir havlu yardımı ile saçlarınızı sararak daha hızlı etki etmesini sağlayınız. Bu şekilde yaklaşık 3 saat kadar bekledikten sonra saçlarınızı kuru saçlara özel bir şampuanla yıkayınız.

Bu uygulamayı ayrıca saçların uzunluk ve gürlüğüne göre ayarlayabileceğiniz Hindistan cevizi (zeytinyağı da olabilir) yağının içerisine damlatacağınız 2-3 damla nane yağı ve 3-4 damla okilüptüs yağını karıştırarak da yapabilirsiniz.


Saçlarınız özellikle işlem görmüş ve boyalı ise çok daha hızlı bir şekilde yıpranır ve kurur, mutlaka buna uygun ürünler kullanarak bakım ve onarım yapmanız gerekmektedir.
Boyalı saçlarda rengin korunması ve solmaması için boyalı saçlara özel ürünler kullanarak boyanın canlılığını korumaya da yardım edebilirsiniz, Turuncu Kasa'ya tıklayarak çeşitlerini bulabilirsiniz.

Yaz mevsiminde daha bakımlı ve daha parlak ve canlı saçlar için saçlarınıza özen gösteriniz ve biten yazla birlikte saçlarınızı da kaybetmeyiniz.


0 yorum:

Yorum Gönder