1 Haziran 2014 Pazar

Selülit Sorunu için Çözüm Arayışı


Turuncu Kasa


Posted: 30 May 2014 11:15 PM PDT

Selülit Sorunu için Çözüm Arayışı

Yaş ilerledikçe metabolizma yavaşlamaya başlar ve ciltte doku kayıpları yaşanır. Bunun sonucunda ciltte sarkmalar, selülit ve ödem gibi sorunlar görülür. Cilt gençlik dönemindeki sıkılık, esneklik ve elastikiyetini kaybeder.


Metabolizmanın yavaşlaması, ciltteki yağ dokusunun sıkışması ve kan dolaşımının azalması sonucu selülit oluşur. Lipodistrofi yani selülit denilen bu yapı; portakal kabuğu görünümüne benzer kabarık, çökük, pütürlü ve engebeli yapıdır. Selülit; kalça, basen, diz ve bileğin iç kısımları ile baldırların arkası gibi vücutta yağ depolamaya yatkın olan yerlerde görülür. Kilolu kişilerde belirgin olmasına rağmen zayıf kişilerde de görülebilir.


Hamur işi gıdalar, tatlılar, yağlı besinler yani dengesiz beslenme selülit oluşumuna sebep en olan en önemli faktördür. Bununla birlikte hareketsizlik, az miktarda su tüketimi, güneş ışınları, kafeinli içecekler de selülit oluşumuna sebep olabilir.




Hamilelik dönemindeki gebelik hormonları, kilo artışı ve hareketsizlik vücutta çatlaklara, sarkmalara, ödeme ve selülite sebep olmaktadır.



Vücudumuzun büyük çoğunluğunu su oluşturmaktadır. Susuz kalan ciltte cilt kuruluğu, selülit, ödem, çatlaklar, yaşlanma etkileri gibi pek çok sorun görülür. Uzmanlar, sağlığımız için günde en az 8 bardak su içmemizi söylüyorlar. Ayrıca sağlığımız için zararlı olan kızartmaları ve katkı maddesi içeren ürünleri (cips, şekerlemeler, konserve ürünler gibi) tüketmemeliyiz.



Kışın selülitleri saklamak oldukça kolay olsa da yazın bu sorunları gizlemek zordur. Özellikle bayanlar bu durumdan hem fiziksel hem de ruhsal olarak rahatsız olur.
Selülit tedavisi için Ren, Dr.Murad, Vichy, Galenic Elancyl, Nuxe Paris, Babe gibi pek çok markanın ürünleri bulunmaktadır. Cilt yapınıza uygun olan ürünü kullanabilirsiniz. Bununla birlikte beslenme ve su tüketmeye dikkat etmelisiniz. Ayrıca vücudun biçimli olması için sporu ihmal etmemeliyiz. Çünkü hareketsizlik selüliti oluşturan ana etkenlerden birisidir.

0 yorum:

Yorum Gönder