21 Haziran 2014 Cumartesi

Bebek Banyosu - Turuncu Kasa


Turuncu Kasa


Bebek Banyosu :


Bebek Banyosu :

Bebeğin banyo yapması, özellikle de ilk banyosu oldukça önemlidir.

İlk kez anne ve baba olan kişiler bazen daha heyecanlı olurlar, oldukça küçük ve hareketli olan bebeğinizi yıkamak gözünüzü korkutsa bile aslında zamanla alışacağınız o kadar da zor olamayan bir işlemdir.

Genellikle bebeğin ilk banyosu için göbek bağının düşmesini beklemek gerektiği bazı doktorlar tarafından önerilse de bazı doktorlar göbeğin yeterince korunması halinde gerek olmadığını düşünmektedirler. Bunun için doktorunuza danışmanızda fayda vardır.

Banyoya başlamadan önce hazırlık yapmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
*küvet filesi
*göz yakmayan şampuan
*lif
*banyo termometresi
*havlu(1 i yedek olacak2 adet)
*pamuk
*suyu dökmek için tas
*bebeğin bezi, kıyafetleri, pişik kremleri
*kulak temizleme çubuğu



Bebeği yıkayabileceğiniz bir bebek küveti işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca piyasada satılan bebek yıkama filesi gibi aksesuarlarda size yardımcı olacaktır.

Bir kova ılık su, bebeği kurulamak için emici ve yumuşak havlu, bebek yıkamak için seçebileceğiniz şampuan ya da sabun, suyun sıcaklığını ölçebileceğiniz bir termometre, pamuk, küvet filesi yoksa bir havlu üzerine de bebeği yatırabilirsiniz, elinizde yıkamak, kayma riski taşıdığı için daha fazla dikkat gerektirmektedir.

Bebeği yıkadığınız odanın sıcaklığı da ayarlanmalıdır ki bebek üşümesin ve ilk banyo da bir yakınınızın yardımı sizi rahatlatabilir. Size ılık gelen su bebeğe sıcak gelebilir, bebeğin banyo suyu 30 derecenin altında olmalıdır, dirseğinizle sıcaklığı ölçebilirsiniz.

Küvete ya da fileye yatırdığınız(file benzeri aksesuarlar da bulunmaktadır.) bebeğin ilk önce vücudunu ılık su ile ıslatınız, bebekler en çok başlarından üşüdükleri için önce vücudun yıkanması daha iyi olacaktır. Bir eliniz sürekli bebeğin üzerinde olmalıdır, bebeğin vücudu uygun bir ürünle ya da suyla yıkanmalıdır, kıvrımlarına, bezli bölgeye özen göstererek dikkatle yıkanmalı ve durulanmalıdır, bebeğe özel bir lif kullanarak da vücudunu temizleyebilirsiniz, doğal liflere buradan ulaşabilirsiniz.



Küvet fileniz yoksa bir elinizle bebeğin başını ve vücudunu sırt üstü olarak elinizle alttan tutabilirsiniz.
Ardından saçlarını çok az bir şampuanla köpürterek yıkamalı ve gözüne kaçırmadan durulamalısınız.
Bebeğinizin yüzünü de ıslak bir bezle silebilir ya da pamuğu ıslatarak göz ve yüzünü temizleyebilirsiniz. Eğer göbeği düşmediyse ıslatmayınız, su değerse hemen kurulayınız, (göbek bağı düştükten sonra yıkamak biraz daha güvenlidir).

Bebeği elinize aldıktan sonra son bir kez sırtını da yıkayarak durulayınız ve cildinde sabun ya da şampuan kalmamasına özen gösteriniz.
Bebeği hızlıca yıkadıktan sonra dikkatlice tüm kıvrımlarını kurulayınız, ikinci bir havluya geçirebilirsiniz. En önemli şey ise bebeği biraz büyük olsa bile banyo da asla yalnız bırakmamalısınız, bunu unutmayın.

Bebeğinizin altını dikkatle kuruladıktan sonra pişik önleyici bir kremle pişik oluşumlarına karşı korumaya yardım edebilirsiniz, ardından bezini bağlayın ve üzerini, altını giydiriniz, banyodan sonra bebeğin saçlarını havlu ile nazikçe kurulayın ve bebek kulağı için olan temizleme çubuklarını kullanarak kulağın kepçesini kurulayın.

Bebekler en çok baş ve ayaklardan üşüdükleri için şapka ve çorap giydirmeyi de ihmal etmeyin, bebeğinizi kendi giysinizden bir kat fazla giydirmeniz yeterli olacaktır.

Bebeğin sık banyo yapması, gelişimi açısından önemlidir, ayrıca pişik ve isilik gibi oluşumlardan cildi koruduğu için bebeğinizde buna bağlı huzursuzluklar oluşmaz. Bebek rahatlayarak daha güzel uyuyabilir.
Bebek yıkama sırasında ağlarsa telaşlanmayın, bu doğaldır, alışık olmadığı bir durumla karşılaşan bebek ağlayabilir, bir kaç banyo sonrasında duruma daha rahat alışacaktır.
İlk banyo size tecrübe kazandıracak diğer banyolarda çok daha rahat olacaksınız.

0 yorum:

Yorum Gönder