21 Haziran 2014 Cumartesi

Hamilelik


Turuncu Kasa


Hamilelik


Hamilelik

Hamilelik için ilk adım çiftlerin buna karar vermesidir. Çocuğun sorumluluğunu her iki tarafından üstlenmesi ve doğru karar vermesi gerekir. Eşlerin bu dönemde birbirlerine destek olmaları ve anlayışlı davranmaları önemlidir.



Gebelik için genellikle kadının yapacakları düşünülür. Ancak erkeklerin de bazı dikkat etmeleri gereken konular vardır. Yapılan araştırmalarda sigaranın spermleri öldürdüğü gözlenmiştir. Bu yüzden sigara içen erkekler sigarayı bırakmalıdır. Sigaranın yanı sıra uyuşturucu ve alkol de hamileliği olumsuz etkileyen faktörlerdir.


Kadınların gebelik için hem fiziksel hem de psikolojik olarak hazır olmaları gerekir. Bunu stresten uzak durmak ve dengeli beslenme takip etmektedir. Stres günlük hayatta sıklıkla karşılaşılan bir durumdur, pek çok zararı vardır. Dengeli beslenmede vitamin ağırlıklı beslenmek bebeğin gelişimi için destek olacaktır.


Hamilelik için en önemli olan etken de hamile kalmanın yüksek olduğu günlerde ilişkiye girmektir. Adet süresi 28 günde bir olan kadının hamile kalma zamanı 13.-14. günlerdir. Hamile kalmanın yüksek olduğu gün, kaç günde bir adet olunuyorsa o sayıdan 14 çıkarıldığında kalan sayıdaki gündür. 30 günde 1 adet olan biri için 30-14=16.gündür. Bu günden 2 gün öncesi ve 2 gün sonrası hamile kalmak için yüksek olasılıklı günlerdir.
İlişki sonrası 5 dakika kadar yatmak ve ayakları yukarı kaldırmak spermlerin rahme girişini kolaylaştırır. Sabah saatlerinde ilişkiye girmek de hamile kalma olasılığını artırmaya yardım eder. Sabah saatleri spermlerin hareketli olduğu zamanlardır.




İncir, bal, tarçın, çörekotu gibi besinlerin hamileliği artırdığı yönünde söylentiler de bulunmaktadır. 35 yaş altındaysanız haftada 2-3 kez ilişkiye giriyorsanız 1 yıl içerisinde, 35 yaş üzerindeyseniz 3-6 ay arasında hamile kalmanız gerekir. Eğer hamile kalmıyorsanız kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmalısınız. Hamile kalma süreci ve hamilelik ilgili merak ettiklerini en sağlıklı biçimde doktorlardan öğrenebilirsiniz. 

0 yorum:

Yorum Gönder