7 Haziran 2014 Cumartesi

Çilt Lekeleri


Turuncu Kasa


Cilt Lekeleri



Cilt Lekeleri

Ciltteki en ufak kusur cildin güzel görünümü etkiler. Kırışıklıklar, göz altı morlukları ve torbalanmalar, lekeler, sivilceler bunlardan bazılarıdır. Bakımlı ve güzel cildin ilk adımı temizliktir. Temizlik cildi ölü hücrelerden arındırmada etkilidir.


Lekeler cilt yüzeyinde görülen, deride farklı tonda bulunan lezyonlardır. Lekelerin oluşumunda en önemli etken güneş ışınlarıdır. Çocukluktan itibaren maruz kalınan güneş ışığının etkileri ilerleyen dönemlerde çıkabilmektedir. Ayrıca bayanlarda gebelik, doğum, lohusalık gibi hormonal değişikliklerin olduğu dönemlerde de lekelenmeler görülebilir.



Melanin pigmentleri cilde rengini veren ve cildi güneş ışınlarından koruyan yapıdır. Melanin hormonunun fazla salgılanması ile hiperpigmentasyon denilen cilt lekelenme olayı meydana gelir.

Yaz aylarında güneşe çok maruz kalmak ve koruyucu kullanmamak cilt lekelenmelerine ve ton farklılıklarına sebep olmaktadır. Genç yaşlarda bu etkiler pek belli olmasa da yaş ilerledikçe gözle görülür hale gelir.
Lekeler bazen yaygın olarak bazen de lokal olarak cilt yüzeyinde görülmektedir. Hormonal hastalıklar, güneş ışınları, hamilelik gibi sebepler leke oluşumuna sebep olan faktörlerdir.



Ciltteki lekeler, ton farklılıklarına ve renk değişikliğine sebep olmaktadır. Özellikle yüz bölgesindeki lekeler çoğu kişiyi rahatsız etmektedir.



Bu sorunun çözümü için pek çok firma tarafından geliştirilen leke giderici ürünler, lekelerin azalmasında yardımcı olmaktadır. Güneşe çıkmadan önce koruyucu kullanmak da lekelerin oluşumunu önlemeye yardım eder. Fondöten ve pudralar da bu kusurları gizlemenize yardımcı olan ürünlerdir. Ton farklılıklarını gidermeye, cilt renginin eşitlenmesine ve doğal görünüme kavuşmanıza yardımcı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder