7 Haziran 2014 Cumartesi

Cilt Çatlakları


Turuncu Kasa


CİLT ÇATLAKLARI :


CİLT ÇATLAKLARI :




İç ve dış etkenler cildimiz için pek çok yıpratıcı etki oluşturabilirler, bazı cilt hasarları kolayca geçerken bazı hasarlar maalesef kalıcı olabilmektedir.
Örneğin çatlaklar genellikle cilt için kalıcı hasarlar olabilmektedir ancak oluşumlarını engellemek hiç de zor değildir.

Fibroblast hücreleri elasten ve kollajen üretimini sağlar ve bunların eksikliği ciltte çatlak oluşumuna neden olurlar.
Özellikle ergenlik, hamilelik gibi hormonların hızla değiştiği dönemlerde, kilo alıp vermek de hızlı olur ve bu da ciltte çatlak oluşmasına neden olabilir.

Genellikle hamilelik döneminde 3. aydan itibaren görülmeye başlayan çatlaklar görünüm olarak oldukça can sıkıcıdır. Acı ve ağrıya neden olmazlar ancak estetik açıdan rahatsızlık verirler.

Cildiniz hızla kilo aldığında dokular birbirinden ayrılarak çatlak görünümü oluştururlar, Kilo almak genellikle hamileler de çok hızlı bir şekilde geliştiği için hamileliğin başlıca sorunlarından biri de çatlaklar olmaktadır.
Cilt kuru olduğunda daha hızlı bir şekilde çatlar, oysa nem kazanan cilt gerildiğinde de hasarlanmaz, kolayca esner.


Genellikle kadınların cilt yapıları daha ince ve hassas olduğundan kadınlarda görülen çatlaklar seyrek de olsa erkeklerde de görülebilmektedir.
Özellikle çatlak önleyici olarak geliştirilen ürünler, cilde elastikiyet kazandırmaya yardım ederek çatlakların oluşumunu engellerler.

Ancak kilo almaya başlamadan cildin güçlendirilmesi, korunması önemlidir, bebe yağları veya vücut yağları da cildin nemlenmesini ve esneklik kazanmasını sağlamaya yardım ederler.

Cildiniz nemli iken uygulayacağınız ürünler daha fazla nemin cilde hapsolmasını sağlar.
Hamileliğinizin 3. ayından itibaren karın, basen, bel, üst bacaklar, göğüs ve hatta kollarınızda bile ürünleri kullanarak cildi beslemeye, güçlendirmeye ve nem kazandırmaya yardımcı olabilirsiniz.
Kullanacağınız ürünlerin hamilelik döneminde kullanıma uygun olup, olmadığını doktorunuza danışarak kullanmanız gerekmektedir.



Çünkü etkili bir kullanım için hamileliğin 3. Ayından başlayarak doğumdan sonraki ilk 2-3 aya kadar çatlak için tasarlanmış ürünleri kullanmanız gerekmektedir.
Ergenlik dönemindeki gençler de sık sık kilo değişimi gösterebilirler, bu dönemde de vücutta çeşitli ürünler ve yağlar kullanılarak çatlaklara karşı önlem alınabilir.
   
Örneğin Bella B markasının ve Liarac markasının ürünlerini sitemizden temin edebilir ve zaten zorlu bir süreç olan hamilelik de bir de çatlak sorunuyla uğraşmak zorunda kalmazsınız.

0 yorum:

Yorum Gönder