21 Haziran 2014 Cumartesi

Gece Cilt Bakımı


Turuncu Kasa


Gece Cilt Bakımları :


Cilt canlıdır, temizlenmesi, bakımı, onarılması ve korunması oldukça önemlidir.
Düzenli olarak yapılan bakımlar cildinizin genç ve güzel görünümünü daha uzun süre korumasına yardım edebilir.

Cildin yapısı tanınmalıdır; yağlı, kuru, sivilce ve akne sorunu yaşayan, lekelenme sorunu yaşayan ya da kırışıklık oluşumları gibi ve daha pek çok farklı cilt tipi vardır.
Öncelikli işlem her gün cildin yapısına uygun olan temizleme işlemidir, ayrıca haftada 2-3 kez de peeling ile derinlemesine temizlik sağlanabilmektedir. Cildin suyu nemdir ve cilt tipiniz, yapınız ne olursa olsun cildin neme ihtiyaç duyduğu unutulmamalıdır, ancak cildin yapısına uygun nemlendiriciler kullanılmalıdır.

Cildin güneşten korunması da oldukça önemlidir, gündüz kullanacağınız nemlendirici ürünler spf koruması içerirse güneşin neden olabileceği dış zararlara karşı da cilt korunmuş olur. Gece ve gündüz cildin ihtiyaçları, maruz kaldığı etkenler farklı olduğu için kullanacağınız ürünler de farklıdır.
Bu bakımlar için de ihmal edilmemesi gereken gece bakımları önemlidir.


Gece kremleri daha yoğun ve etkili içeriklerle formüle edilmişlerdir.
Geceleri ciltteki hücreler daha hızlı yenilenmektedir çünkü cilt, geceleri pek çok dış etkenden ve stresten daha uzak kalabilmektedir. Ayrıca gece bakım kremlerinin içerikleri daha zengindir bu sebeple daha fazla etkilidir.
Gece saatlerinde cildin kan dolaşımı hızlanır ve metabolizması gündüze göre hızlı çalışır, cildiniz için etkili bir koruma, onarma ve bakım istiyorsanız gece kremlerini kullanmayı ihmal etmemek gereklidir.

Yapılan araştırmaların sonunda cildin akşamları saat 18. 00'den itibaren artarak daha hızlı bir metabolizma çalışmasına girdiğini ve gecenin ilerleyen saatlerinde de hücre bölünmelerinin hızlandığını kanıtlamıştır.
Saat 23.00'den itibaren de cildin kan dolaşımı, yenileme ve tamir etme çalışmaları doruk noktasına ulaşmaktadır.

Bakımlar gece saatlerinde daha güçlü ve hızlı bir etki vermektedir.
Cildiniz gece boyunca yenilenmesini ve arınmasını hızlandırır.

Cildiniz, gün boyu maruz kaldığı dış ve iç etkenlerden hatta UV ışınlarının zararlarından kendini arındırabilmek için gece boyu çalışmaktadır, cildin ihtiyacına yönelik ürünlerle yapacağınız bakımlarla cildin onarımı ve yapılanması için yardımcı olabilirsiniz.


Gece bakımları cildinizde daha fazla etki gösterecektir.
Ayrıca dengeli ve düzgün beslenmek, bol su tüketmek, zararlı, şekerli fazla yağlı gıdalardan uzak durmak da cilt için oldukça önemlidir, dıştan olduğu kadar içten de cildinizin beslenmesi gerekir.

Cildin neye ihtiyacı olduğu cildin yapısı belirlenerek bulunur, örneğin ilk yaşlılık belirtileri oluşmaya başlamış ve cildiniz kuru ise, kuru ciltlere uygun bir antiaging krem, cildiniz lekeli ve yağlı ise yağlı ciltler için leke kremleri gibi daha pek çok farklı ürünlerle cildinizin daha düzgün ve sağlıklı görünmesine destek olabilirsiniz.

Gece asla makyajınızla uyumamalısınız, cildiniz kendini arındırmak ve nefes almak için gece boyu yorulacak, kirpikler ağırlaşarak dökülecek ve cildiniz daha hızlı yaşlanma belirtileri göstermeye başlayabilir. Uygun bir ürünle cildin nazikçe temizlenmesi cildin rahatlamasına, yatışmasına ve gece boyu dinlenmesine yardım edecektir.Cilt sadece yüzünüzden ibaret değildir, aynı bakımı vücudunuza da göstermelisiniz.


Gece yatmadan önce kullanabileceğiniz termal su, canlandırıcı losyon, konsantre ürünler, serumlar da gece boyu cildin beslenmesine ve sabaha daha canlı ve berrak bir ciltle uyanmanıza yardım edebilirler. Sitemizde bu ürünlerden bulabilirsiniz.

Doğru ürünler kullandığınızda yaşlanma etkilerini geciktirmeye ve azaltmaya cilt kusurlarının görünümlerinde azalma ve düzelme sağlamaya yardım edebilir, cilde destek verebilirsiniz.

Cildiniz canlıdır, bakımlarını yapmazsanız, kısa sürede hasarlanabilir, hasarlar oluştuktan sonra düzeltmek, önlemekten daha zordur.

Cildinizi koruyun.

0 yorum:

Yorum Gönder