10 Ocak 2015 Cumartesi

Ten Renginize Göre Saç Rengi


Turuncu Kasa


TEN RENGİNİZE GÖRE SAÇ RENGİNİZİ BELİRLEYİN!


Kadınlar saçlarında sık sık değişikliğe giderler. Saç boyamak ise, bu değişimin ilk sıralarındaki yerini alır.
Evet, çoğu kadın aynaya bakıp, her değişiklik istediğinde saçlarını boyamayı düşünebilir. Kimi zaman kuaförde, kimi zamanda evde boyanır saçlar. Kimi zaman sonuçtan memnun kalınır, kimi zaman da hayal kırıklığı yaşanır.

Dönem dönem bazı renkler moda haline gelir ve ünlülerde bu renkleri sıklıkla görürüz, çoğu zaman biz de bu modaya ayak uydurmak isteriz. Ancak her renk saç, herkese aynı şekilde yakışmaz.

Saçlarınızı boyadıktan sonra çıkan sonuçtan memnun kalmak istiyorsanız, önce ten renginizi belirlemelisiniz.
Eğer esmer bir tene sahipseniz, sarı tonlarından uzak durmanızda fayda olabilir. Çikolata kahve, kumral tonlarındaki renkler esmerlere yakışabilir. Ayrıca koyu renk saç uçlarına uygulanacak omre işlemi de çekici ve havalı bir görünüm yakalamanızı sağlayabilir. Profesyonelce uygulanan sarı tonları da esmer de hoş görünebilir.

                                   

Sarışınlar, her koyu rengi saçlarında deneyebilirler ve denedikleri rengi de, yüksek oranda tutturabilirler. Ancak çok koyu tonlardan uzak durmalısınız, bu sizin olduğunuzdan daha solgun görünmenize neden olabilir. Açık tenlilere genellikle çoğu saç rengi yakışır.

Buğday tene sahip kişiler, sıcak tonları tercih edebilirler. Kestane, koyu sarı, çikolata rengi, kahvenin sıcak tonları, güzelliğinizi ortaya çıkarabilir. Bakır ve tarçın tonları da yüzünüze ışıltı katabilir.
Sıcak renk tonları daha çok kumrallara yakışırken, küllü renk tonları da genellikle soğuk tenli kadınlara yakışır.

Her ne kadar genellemeler bu şekilde yapılabilse de; kendinize, gözlerinize ve yüzünüze en çok yakıştığını düşündüğünüz, kendinizi en iyi hissettiğiniz renk, sizin renginizdir. Kendinize hangi rengin yakıştığına iyi karar vermelisiniz. Çok fazla renk denemesi yapmak, saçlarınızın yıpranmasına neden olabilir.


Unutmayın, sağlıklı ve bakımlı görünen bir saç her zaman dikkat çeker ve ilgiyi üzerinde toplar.


0 yorum:

Yorum Gönder