10 Ocak 2015 Cumartesi

Makyaj Malzemesi Seçimi


Turuncu Kasa



Makyaj Malzemesi Seçimi :


Hemen hemen tüm kadınlar makyaj yapmayı sever, Bazı kadınlar özel günlerde, ara sıra makyaj yaparken bazı kadınlar ise her gün makyaj yaparlar. Hepimizin az ya da çok makyaj malzemesi bulunmaktadır. Ancak makyaj malzemelerinin belli bir ömrü olduğunu unutmamalısınız. Bu nedenle makyaj çantanızı şöyle bir gözden geçirin, aksi halde kullanım süresi geçmiş ürünler cildinize zarar verebilir.

Her kadının sahip olması gereken belli başlı makyaj ürünleri vardır. Makyaj ürünlerini incelemeden önce belirtelim ki öncelikle cildiniz için iyi bir temizleme ürünü ve nemlendiriciye ihtiyacınız olacaktır.



Cildinizin yapısını tanımanız çok önemlidir. Cildiniz yağlı, kuru, normal, karma, akneli, hassas olabilir, buna uygun bir cilt ve makyaj temizleyici makyajınızı silebilmeniz ve makyaj öncesi cildi temizleyerek hazırlamanız için önemlidir. Sık makyaj yapıldığında genellikle makyaj öncesi cildi temizlemeyi ihmal ederiz, ama en azından özel zamanlarda yapacağınız makyaj öncesinde bu uygulamayı dikkate alabilirsiniz. Her makyaj öncesi cildin en az 5-10 dakika kadar önce nemlendirilmesi de makyajın ciltte duruşu için oldukça önemlidir.


Her insanın yüzünün belli bölgelerinde kusurlar bulunur, ancak bu kusurlar bazen daha yoğun ve koyu renkli iken bazen daha ufak kusurlar olarak tanımlanabilir, buna göre eğer lekelenme, sivilce lekeleri gibi kusurlarınız varsa yoğun kapatıcı özelliğinde olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Kapatıcıların üzerine de fondöten uygulamanız gerekecektir.

Fazla bir cilt kusurunuz yoksa sadece cildin daha eşitlenmiş bir renk tonu ve pürüzsüz bir görünüm kazanabilmesi için fondöten tarzında ürünler seçmelisiniz.  Fondöten seçimi yaparken cildinizin doğal rengine en yakın olanı seçmeniz gerekir, aksi halde boyun, kulak ve dekolte bölgenizle renk farkı ortaya çıkacak ve bu çok kötü görünecektir. Fondötenlerin üzerine yine aynı tonda kullanacağınız pudra da cildin çok daha pürüzsüz görünmesini sağlamaya yardımcı olabilir.


Gözaltı kapatıcıları da yüzün daha aydınlık, daha genç ve güzel görünmesi için yardımcı olacaktır. Morluk ve şişliklerini kapattığınız gözaltları ile çok daha iyi görüneceksiniz. Ancak gözaltı kapatıcınızın da fondöteninizden 1-2 ton açık olmasına özen gösteriniz, çok açık renkli kapatıcılar sizi bir panda gibi gösterir, ayrıca gözaltlarınızın çok kusurlu olduğu gibi bir izlenim yaratır.
Ürün seçerken aynı tonlar da ve mümkünse aynı markanın ürünlerini bir arada kullanarak daha iyi bir uyum sağlayabilirsiniz.

Her kadının olmazsa olması maskara ya da rimel diye tanımladığımız kirpiklere uygulanan ürünlerdir. Farklı renk tonları ya da farklı özelliklere sahip rimeller içinden en sık tercih edilen siyah olanlardır. Renkli rimellerin çoğu genellikle ışıkta daha çok belli olur ve bazı hassas bünyelerde alerji yapma riski biraz daha fazladır. Siyah rimel her zaman daha kullanışlıdır ve kirpiklerin uzun, gür görünmesini destekleyen bir ürünle daha çarpıcı bakışlar yakalayabilirsiniz.



Allık seçerken de rujunuzla aynı tonda olmasına dikkat edin. Eğer birlikte kullanacaksanız buna dikkat etmelisiniz. Pembe tonlarındaki bir allıkla pembe tonlarında bir ruj ya da şeftali tonlarındaki bir allıkla yine şeftali tonlarında bir ruj seçmelisiniz. Dudaklarınız çok inceyse çok koyu renk ruj kullanmaktan kaçınmalısınız, tüm dudaklar ve özellikle de ince dudaklarda mutlaka rujla aynı tonda bir dudak kalemi kullanarak dudaklarınızı belirginleştirmelisiniz.


Ruj seçerken mat ve kalıcı rujlar etkisini daha uzun süre koruyabilir, ancak daha parlak ve metalik rujlar da dudakların daha dolgun görünmesine yardımcı olabilir.
Göz kalemi ve eyeliner tarzındaki ürünler de göz çevrenizi belirginleştirebilmek için yardımcı olur. Fazla makyaj malzemeniz yok ve sadece tek renk seçeneğiniz varsa siyah bir kalem ve siyah eye liner çok iyi bir seçim olacaktır.

Göz renginize, allık veya ruj renginize uyumlu tonlarda far da seçerek göz kapaklarınızı renklendirebilirsiniz. Mümkünse tek palette birbiriyle uyumlu birkaç rengin bir arada olduğu farlar ile gölgelendirilmiş bir göz makyajı yapabilirsiniz. En son olarak da tarzınıza uygun biri açık diğeri koyu tonlarda olan iki farklı renk ojeyi alışveriş sepetinize atıverin ve makyaj malzemesi alışverişinizi tamamlayın.


Kapatıcılar, fondöten, pudra, allık, maskara, dudak kalemi, ruj, eye liner ve göz kalemi makyaj çantanızın temel ürünleridir. Bütçeniz elveriyorsa farklı tonlarda bir allık daha ve buna uygun bir ruj ve dudak kalemini de listenize ekleyebilirsiniz.



Makyaj malzemelerini seçerken kaliteli ürünleri tercih ederek hem cildinizi korumaya hem de makyajın daha uzun süre düzgün görünümünü korumaya yardımcı olabilirsiniz.

Bir de bu malzemeleri uygularken kullanmanız gereken aksesuarlar vardır. Örneğin likid fondötenler için fırça, pudra uygulamak için pudra fırçası ya da sünger, allık için ayrı bir fırça kullanmanız gerekmektedir. Aynı fırça farklı işlemler için kullanılamaz, aksi halde allığın rengi fondöteninizle tüm cildinize daha kızıl bir ton verecektir.


0 yorum:

Yorum Gönder