14 Ağustos 2014 Perşembe

Makyaj Hataları


Turuncu Kasa


Makyaj Hataları :



Makyaj yapmamızın nedeni güzel ve çarpıcı görünmektir, değil mi?
Oysa pek çok kişi makyajlarında yaptığı hatalar nedeniyle güzelleşmek yerine daha kötü bir görünüme bürünebiliyor.

Makyaj, yüzümüzdeki güzel bölgeleri vurgulamak ve beğenmediğimiz kusurları, bölgeleri kapatmak için yapılır.
Öncelikle cildinizin güzel, düzgün ve kusursuz görünmesi önemlidir.
Makyaja başlamadan 5-10 dakika kadar önce cildimizi nemlendirmek son derece önemlidir, bu sayede makyajın cildimizde dağılmadan, pul pul olmadan durmasını sağlamış olursunuz.



Cildinizdeki lekeleri, sivilce ya da yara izi gibi bölgeleri kapatmak için kapatıcı formundaki ürünleri tercih edebilirsiniz. Önce kapatıcı ürün sorunlar üzerine uygulanır ve tam olarak yedirilmez. Üzerine uygulayacağınız fondöten ile kusurlarınız daha güzel ve düzgün bir şekilde kapanmış olur.
Seçeceğiniz fondöten cildinize yakın bir tonda olmalı aksi halde boyun ve yüzünüz arasında oluşan renk farkı çok kötü görünecektir.

Fondöten seçerken mümkünse çene, boyun ya da bileğiniz de deneyebilirsiniz.  Süreceğiniz fondöteni yeteri kadar kullanmalısınız, fazla kullandığınızda ciltte kalıp bir maske etkisi yaratabilirsiniz.
Kapatıcıları fondöten üzerine uygulama hatasını yapmayınız.
Göz altlarınıza uygulayacağınız kapatıcı fondöteninizden 1-2 ton açık olmalıdır, aksi halde göz çevreniz beyaz ve kötü görünebilir.


Ardından kullanacağınız allık ve rujun renklerinin birbirine uyumlu olmasına özen gösteriniz.
Örneğin pembe tonundaki allığınıza kahve tonlarında ruj uygulamayınız. Pembe tonlardaki allığınıza yine pembe tonlarda ruj, bronz allığa kahve, şeftali tonlarda ruj tercih ederek makyajınız da mükemmelliği yakalayabilirsiniz.

Dudaklarınıza ruj uygulamadan önce hafifçe pudra ya da fondöten uygulayarak daha kalıcı olmasını ve dudak çizgilerine dolmasını önlemeye yardımcı olabilirsiniz.
Dudaklarınızı rujunuzla aynı renk ya da dudağınızın doğal tonunda olan bir kalemle çerçeveleyiniz.
Dudak kalemini taşırmadan, doğal çizgisi üzerinde uygulamaya özen gösteriniz.

Allık ve rujunuz aynı parlaklıkta olmamalıdır. Allık seçiminiz ışıltılı, parlak ise rujunuzun mat olması önerilir. Ya da parlak, ışıltılı bir ruj kullanacaksanız, mat tonlarda allık seçmelisiniz.
Allığı elmacık kemiklerinize çok abartmadan, yüzünüze sağlıklı ve canlı bir ışıltı kazandırmaya yardımcı olacak şekilde allık fırçası yardımı ile uygulamalısınız.



Gözünüzde eye liner kullanmak isterseniz, fazla kalın uygulamamalı, içeriden dışarı doğru çekmelisiniz.
Yıllardır bilinen bir şey de göz makyajınız koyu renkli ise dudak makyajınız açık renklerde ya da tam aksi olarak çarpıcı ve koyu renk rujlarla daha doğal ve açık tonlarda göz makyajı yapmalısınız.

Kirpiklerinize rimel uygularken kirpiklerin tek tek ayrılmış durmasına özen gösteriniz. Topak topak olmuş kirpikler kötü görünür.
Makyajınızı sıcak havada ya da uzun süre tazeleyemeden kullanacaksanız rimel ya da kalemin gözlerinizin altına sorunu ile karşılaşabilirsiniz, böyle durumlarda alt kirpiklere ve kirpik diplerine rimel ya da kalem uygulamayın.



Kaşlarınız da ihmal edilmemelidir, seyrek kaşlarınızı kaşkalemleri ile belirginleştirebilirsiniz. Ancak kullanacağınız ürün doğal kaş renginize yakın tonlarda olmalıdır.
Makyajda kullanacağınız renklerin teninize uyum sağlayabileceği şekilde olmasına da özen gösteriniz.


0 yorum:

Yorum Gönder