14 Ağustos 2014 Perşembe

Çanta Seçerken Dikkat


Turuncu Kasa



Çanta Seçerken :

Kadınların pek çoğu için çanta ve ayakkabı bir tutkudur.
Pek çok çanta alabilirsiniz, ama her zaman beğenerek kullanmaz, dolabın bir köşesinde modasının geçme vaktini bekler.

Çanta seçerken biraz özenli davranırsanız hem daha şık ve güzel görünebilecek bir aksesuar hem de işlevsel olarak daha kullanışlı bir çantanız olabilir.



Örneğin kendini minyon yapıda bir kadınsanız, küçük çantalar ya da orta boylu çantaları kullanabilirsiniz, ancak omuza çapraz asılan çantaları tercih etmemelisiniz.

Genellikle hobo olarak adlandırılan, hilal yapısına benzeyen çantaların kısa saplı olanlarını tercih edebilirsiniz.
Biraz daha dolgun bir vücut yapınız varsa doktorların eskiden kullandıkları kutuya benzeyen tipteki çantalar size çok yakışacaktır. Dolgun ve kıvrımlı hatlar ancak orta boy biriyseniz büyük çantaları tercih ediniz.




Boyu uzun olan kadınlar ise tote olarak adlandırılan tarzdaki çantaları tercih ederlerse daha şık bir görünüm yakalayabilirler .Elinizde taşıyacağınız şekilde kısa saplı ve yuvarlak tipteki çantaları tercih etmelisiniz. Elinizde taşıdığınız çanta ile çok hoş görünebilirsiniz.


İnce yapıda iseniz omuzunuza çapraz olarak asabileceğiniz orta boylu çantalar, hem spor hem de çok şık duracaktır, ancak geniş basenlere sahip olan kadınlar böyle çantaları tercih etmemelidirler.

Eğer üst kısmınız zayıf, ancak basen, kalça kısmınız geniş yapıda ise portföy ya da zarf şeklinde olan çantaları elinizde ya da kolunuzun altında taşıyabilirsiniz. Tabii çantayı kıyafetinize göre spor ya da gece çantası olarak seçebilirsiniz.Zarf çantaların spor olanları ve gece kullanımı için olanları vardır.



İri bayanlar ise sade çantaları tercih etmeldirler, Kanvastote olarak adlandırılan çantalar ya da hobo dediğimiz çantalar sizin daha şık ve hoş görünmenize yardım edebilecektir.



Çantanızı gece kullanacaksanız, abiye kıyafetinize uygun bir çanta alacaksanız, telefon , mendil ve birkaç parça makyaj malzemenizi koyabileceğiniz kadar büyük olması yeterlidir.
Günlük kullanım için aldığınız çantanızın bir kaç gözü olması ve fazladan bir kaç parça daha eşyanızı taşıyabileceğiniz büyüklükte olması da işinizi kolaylaştıracaktır.
Ayakkabınızla aynı renk olmasa da aynı tarz olarak seçeceğiniz çantayı kullanmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder