16 Mart 2015 Pazartesi

Topuk Çatlaklarina Bakim Önerileri





TOPUK ÇATLAKLARINA BAKIM ÖNERİLERİ


Tüm gün ayaklarımızın üstünde dururuz ve genellikle de kişisel bakımlarımızı yerine getirirken genellikle ayak bakımını ihmal ederiz.

Ancak yaz gelip de sandaletlerimiz, terliklerimiz ortaya çıktığında ayak bakımımızı ne kadar ihmal ettiğimizi anlarız. Ayak bakımı düzenli olarak yapılmadığında ortaya çıkan ayak problemlerinden biri de topuk çatlaklarıdır. Topuk çatlakları estetik açıdan hoş görünmediği gibi kişinin canının yanmasına ve daha ileri boyutta kişinin yürümesinin zorlaşmasına neden olabilir.

Topuk çatlakları bir gecede ortaya çıkmaz, ayağın kuruması ve nem eksiğinin artması, çıplak ayak dolaşma ya da çeşitli ayak sorunları topuk çatlaklarına neden olabilir.


Topuk çatlaklarından kurtulmak ve bakımlı ayaklara sahip olmak için, ayakları her gün güzelce yıkamak ve iyice kurulamak gerekir. Kurutulan ayaklar mutlaka bir nemlendirici ile nemlendirilmelidir. Ayrıca banyoda yumuşayan ayak topuğu, ponza taşı ile ölü derilerden arındırılabilir. Günümüzde ayaktaki ölü derilerden kurtulmaya yardımcı olmak için tasarlanmış pek çok ürün bulunmaktadır.

Banyoda ayaktaki ölü derilerden kurtulduktan sonra, ayaklarınızı güzelce nemlendirip, bir çift pamuklu çorap giyerek, uyuyabilirsiniz. Ayaklarınızı düzenli olarak nemlendirdiğinizde topuk çatlaklarının görünümünde düzelme olduğunu gözlemleyebilirsiniz.


Düzenli ayak bakımının yanı sıra, ayakkabı seçimine de dikkat etmek gerekir. Özellikle de yaz aylarında sürekli açık ayakkabı, terlik giymek topukların kurumasına ve zarar görmesine neden olabilir. Bu yönden ayakkabı seçiminin ayak sağlığı ve estetiği açısından önemi büyüktür.

Akşamları ayak masajı yaparak, nemlendirici kremlerle ovarak kendinizi şımartabilirsiniz. Bunun hem ayaklarınıza hem de gün içindeki yorgunluğunuza, psikolojinize nasıl iyi geldiğini göreceksiniz.

Vücudun her bölümünün ayrı ayrı bakıma ihtiyacı vardır, vücut bakımı bir bütündür. Kişisel bakımlar hem sağlıklı bir yaşam sürmeniz açısından hem de kendinize olan güveninizi korumanız açısından önemlidir.


0 yorum:

Yorum Gönder