14 Mart 2015 Cumartesi

Güneşin Cilde Etkileri


Turuncu Kasa


Güneşin Cilde Etkileri :



Tüm canlılar için hayat kaynağı olan güneş cildimiz için oldukça zararlı etkilere sahiptir. UV ışınları cilt üzerinde hücre hasarları oluşmasına yol açabilmektedir. Özellikle yapılan araştırmalar vücuda alınan ışınların en büyük bölümünün 18 yaşlarına kadar olan dönemde gerçekleştiğini göstermektedir. Bu nedenle oldukça hassas ve ince çocuk, bebek cildinin zararlı ışınlara karşı daha iyi ve güçlü şekilde korunması gerektiğini göstermektedir.
Güneş, sabah 11 ve akşam 16 arasında daha zararlı olduğundan bu saatlerin haricinde güneşlenmek gerekmektedir. Tabii ki çocukların gelişimi için faydalı güneş ışınlarından sabah 11 kadar ve akşam 16 sonrası faydalanmak daha doğru olacaktır. 



Bebek ve çocuklar şapka ve güneş koruyucu ürünlerle desteklenmelidir. Bebek ve çocuk cildinde sadece çocukların kullanımı için tasarlanmış ürünler tercih edilmesi ile daha etkili ve düzgün sonuçlar elde etmenizi sağlamaya yardım edecektir. Ancak yine de özellikle yaz aylarında saat 11'den sonra 16'ya kadar olan saatlerde güneş altında kalmamaları sağlık açısından daha iyi olacaktır. Hatta hem yetişkinler hem de çocuklar bir şapka ve güneş gözlüğü kullanarak da güneşten daha etkili bir şekilde korunabilirler.


Aynı şekilde yetişkinler de ciltlerinde güneş koruyucu kullanarak ciltlerini koruyabilirler. Cildin yapısına ve ihtiyaçlarına uygun güneş filtreli ürünler tercih edilerek hem cilt bakımı hem de koruyuculuk aynı anda sağlanabilir. Ayrıca piyasada bulunan pek çok makyaj ürünleri de artık UV filtreli olarak tasarlanmaktadır. Fondöten, pudra, ruj, lip gloss, kapatıcılar,BB kremler, nemlendiriciler de güneş koruyucu çeşitlerine sahiptir.


Aslında bronzlaşmak pek çok kişi için önemlidir. Güneşin ciltte neden olabileceği erken yaşlanma belirtileri, lekeler, kuruluk, yanıklar, hücre hasarları gibi etkiler bilinse de yaz aylarında denizde, havuzda, kumsalda, piknik de vakit geçirmek kaçınılmazdır.



Özellikle de bronzlaşmak isteyen kişiler güneş korumasına sahip, bronzlaştırıcı ürünler tercih edebilirler. Aynı şekilde saçlarınız için de güneşin yakıcı, yıpratıcı ve kurutucu etkisi bulunmaktadır. Yaz aylarında da saçlarınızı UV filtreli saç spreyleri, kremleri ve şampuanlarla destekleyerek koruyabilirsiniz.  Yaza hazırlanırken bunlara dikkat etmeniz gerekir. Ancak cildiniz çok açık renkli, lekelenmeye eğilimli bir yapıda ise sadece yaz aylarında değil tüm yıl cildinizi uygun bir koruyucu ürün kullanarak zararlı UV ışınlarına karşı koruyabilirsiniz.

Bahar aylarının ilk günlerinde yaz aylarını anarak, yazı özlediğimizi dile getirdik sanırım. Neşeli mutlu cıvıl cıvıl bir bahar mevsimi dilerim. Yazın sıcaklarından yakınmaya başlamadan önce baharın keyfini çıkartın.


0 yorum:

Yorum Gönder