21 Ağustos 2015 Cuma

Odalarınızı Genişletmenin Sırları


Turuncu Kasa




Çocukluğumdan beri oturduğumuz evlerin odaları maalesef annemin istediği büyüklükte değildi. Sürekli eşyaların yerlerini değiştirerek geniş bir ortam ve değişiklik yaratmaya çalışırdık. Oturulan oda, küçük olduğu için, rahat nefes almak adına mümkün olduğu kadar düzenli olmalıdır. Küçük odaları ferah ve düzenli tutmaya çalışmak bence başlı başına bir yetenek. "Onu al oraya sığdır, onu getir buraya koy..." Hepimiz bu problem ile uğraşıyoruzdur.

Odalarımızı geniş göstermek artık eskisi kadar zor değil. Pratik çözümler sayesinde küçük odalarınızı daha geniş ve düzenli göstermeniz mümkün. Herkesin rahatlıkla uygulayabileceği, zor olmayan püf noktaları ile yaşam alanınızı ferah ve daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. 

Öncelikle dolap sevmeyen kadın yoktur diye düşünüyorum. Evinizde ne kadar çok dolap bulundurursanız eşyalarınız o kadar gizli ve düzenli duracaktır. Tabiki burada seçeceğiniz dolapların renkleri de önemli. Açık renk seçtiğiniz dolaplarınız odanızı daha geniş gösterecektir. 

Uygulayabileceğiniz kolay püf noktalarından kısaca bahsedelim:
  • Duvarınızın renginde kullancağınız perde odanızı olduğundan daha geniş gösterecektir. 
  • Dekorasyonunuzda mümkün olduğu kadar açık renkleri tercih edin. Böylelikle odanız daha ışıklı ve ferah görünecektir. Odanızı aydınlatırken doğal ışıktan yararlanın.
  • Küçük odanızda ferah bir ortam istiyorsanız odanızı sürekli düzenli tutmanız gerekmektedir. Fazla eşyalarınızı ortalıkta bırakmayın.
  • Seçeceğiniz halılarınızın düz renk veya az baskılı olmasına özen gösterin. Çok renkli, karışık desenli halılar odanızı daha da küçültecektir.
  • Size yer kazandıracak çok fonksiyonlu eşyalar kullanmayı tercih edin. Örneğin, alan nedeniyle sehpanız az ise koltuk kollarına koyabileceğiniz sehpa görevi gören ahşap malzemeler kullanın.
  • İstediğiniz kadar ayna kullanbilirsiniz. Aynalar yansıma nedeniyle odanızı daha geniş gösterecektir.
  • Çok fazla aksesuar, tablo ve eşya kullanmayı tercih etmeyin. Odanız ne kadar ferah ve sade olursa o kadar geniş görünecektir.
  • Katlanabilir ve tekerlekli eşyaları kullanarak istediğiniz zaman kaldırabileceğiniz için size daha fazla yer kazandıracaktır.
  • Boydan boya yaptıracağınız raflı dolaplar veya bol çekmeceler hem bütün fazlalıklarınızı toparlamaya yardımcı olur hem de daha fazla eşyanızı saklama alanı oluşturursunuz.
  • Herhangi bir odanızda kullanacağınız boydan boya gömme dolap odanızı geniş gösterecektir. Hem de fazla yatak, yorgan ve kıyafetlerinizi kaldırarak düzenli bir görüntü sağlayabilirsiniz. 
  • Taban renginizin açık renk olmasına dikkat edin. 
  • Odalarınızı dekore ederken çok zıt renkler değil de birbirine uyumlu renkler kullanmanız istediğiniz genişliği sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Eviniz küçük olduğu için üzülmeyin. Seçeceğiniz mobilya, aksesuar ve eşyaların renkleri ile kendinize istediğiniz ferahlıkta bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Mobilyalarınızı çok amaçlı kullanabileceğiniz tarzda seçin. Odanızın her alanını kullanın. Salonunuzda vitrin yerine küçük bir konsol almanız bütün yemek takımlarınızı toparlamaya yetecektir. 

Küçük mekanları basit dokunuşlar ile geniş gösterebileceğinizi unutmayın..



0 yorum:

Yorum Gönder